KUUKAUSIKILPAILUSÄÄNNÖT

1. Kuukausikilpailulla tarkoitetaan kuukausikokouksessa pidettävää kilpailutilaisuutta valokuville.

2. Johtokunta tekee esityksen kuukausikilpailujen aiheista etukäteen seuraavaksi kaudeksi. Näin syntynyt kilpailuohjelma jaetaan jäsenille.

3. Kuukausikilpailuihin ei saa osallistua kuvilla, jotka ovat:
- sijoittuneet aikaisemmissa kuukausikilpailuissa palkintosijoille (sijat 1 - 5)
- sijoittuneet vuosikilpailuissa palkintosijoille (sijat 1 - 10)
- sijoittuneet tai saaneet kunniamaininnan yleisissä valokuvakilpailuissa

4. Mikäli kuva on tietokoneella muokattu, pitää siitä olla maininta.
Kuvamuokkauksen pitää olla tekijän itsensä tekemä.

5. Kilpailua kohden saa jäsen tuoda korkeintaan neljä työtä.

6. Kuvien tulee olla kilpailijan itsensä ottamia.

7. Kilpailun arvostelun suorittaa mahdollinen vieraileva asiantuntija tai ellei sellaista ole, kokous valitsee keskuudestaan korkeintaan kolmen hengen arvosteluryhmän. Arvostelijan on yritettävä nähdä ne parannukset, jotka kuvalle voi tehdä. Arvostelijan on kiinnitettävä päähuomio aiheen ymmärtämiseen, omaperäisyyteen ja taiteelliseen tulkintaan.

8. Arvostelija määritelköön mielestään viisi parasta kuvaa ja asettakoon ne paremmuusjärjestykseen.
Kaikki kuvat on arvosteltava.

9. Seuralla on oikeus kerran julkaista ja asettaa näytteille kilpailussa olleet kuvat.

10. Seuran ulkopuoliselle arvostelijallle on varattava tilaisuus ennen kilpailua tutustua näihin sääntöihin.

11. Kuukausikilpailuun kuuluu myös ns. pistekilpailu, jossa lasketaan koko kauden osallistumiset ja sijoittumiset kuukausikilpailuissa . Pisteiden laskentakausi on syksystä kevääseen.

12. Osallistumisesta kuukausikilpailuun saa jokainen yhden pisteen ja lisäksi sijoittumisesta saa pisteitä seuraavasti:

Sija 1:   5 pistettä
Sija 2:   4 pistettä
Sija 3:   3 pistettä
Sija 4:   2 pistettä
Sija 5:   1 piste

Jos osallistujia on alle kolme henkilöä, ei yllämainittua pistejakoa suoriteta, vaan osallistuja(t) saa(vat) kaksi pistettä.